Kuvan lisääminen artikkeliin

WordPressin artikkeliosiossa (esim. uutiset, ajankohtaista, blogi) kuvan voi lisätä artikkeliin usealla tavalla. Kuva voi olla artikkelikuva ja sijoittua tai olla sijoittumatta artikkelin sisälle riippuen artikkelille määrätystä sivupohjasta. Myös tekstin sisälle voi lisätä kuvan.

Artikkelikuva

Artikkelikuvan asetus WordPressiin

Artikkelikuva on asennettavissa Artikkelit osiossa tekstiosion oikealla puolella. Painamalla ”Aseta Artikkelikuva” voit valita kuvan mediatiedostosta tai ladata uuden kuvan koneeltasi. Artikkelikuva toimii yleensä edustamassa artikkelia sivuille asetetuissa feedeissä, jos näin on määritelty. Lisäksi artikkelikuva voi olla käytössa Artikkelin layoutissa, yleensä joko tekstin sisällä tai tekstialueen yläpuolella, riippuen siitä onko näin määritelty sivupohjassa. Artikkelikuvaksi kannattaa yleensä asettaa matala / vaakamallinen kuva, näin sivulla ei tarvitse scrollata liian alas, jos kuva on asetettu sivupohjaan tekstin yläpuolelle. Suosittelen myös käyttämään aina saman kokoista kuvaa, näin sivun leiska pysyy yhdenmukaisena.

Artikkelikuva edustaa sivua myös sosiaalisessa mediassa ellei muuta kuvaa ole määritelty

Suosittelemani artikkelikuvan koko
Kokosivun kuvalle suosittelemani leveys on 1920px ja kolmannessivun 1080px.

Huomioithan kuvaa ladatessasi tiedostokoon, jotta se ei ylitä 500kb:tä. Tiedostokoko tämän mitan kuvissa on yleensä noin 350kb. Alla esimerkkejä artikkelikuvan paikoista.

Kuva artikkelin sisällä

Kuvan voi asettaa myös artikkelin sisälle. Artikkelin sisällä olevan kuvan asetuksiksi suosittelen laittamaan ”Ei tasausta” ja kooksi ”täysikokoinen”. Huomioithan, että kuvakoon tulisi tällöin olla 1980px-1080px leveä, riippuen sivun layoutista. Näin valittaessa kuva mukautuu leiskaan kaikissa näyttökoissa, eikä tipu layoutin ulkopuolelle.

Pieniä kuvia käytettäessä, voi valita tasauksen oikealle tai vasemmalle puolelle tekstiä, mutta tällöin tulisi tarkistaa, että kuva toimii kaikilla päätelaitteilla.

Kuvan lisäys artikkeliin WordPressissä

Kuvan tiedot saa esille napauttamalla kuvaa ja painamalla kuvassa näkyvää kynää.

Valitse siis: Tasaus: Ei mitään ja Kuvan koko: Täysikokoinen 

Kuvan tiedot WP artikkelissa

Kuvagalleria artikkeliin

Artikkelin sisään voi luoda myös kuvagallerian WordPressin mediatiedoston omalla toiminnalla. Paina Lisää media. Valitse vasemmalta: Lisää galleria. Valitse kuvat galleriaan ja paina alhaalta lisää kuvat.

Kuvagalleria artikkeliin WordPressissä

Gallerian asetuksiksi suosittelen seuraavia:

  • Linkin kohde: mediatiedosto (popup kuvasuurennus painettaessa)
  • Koko: Täysikokoinen
  • Add indents between images

Muistathan myös tallentaessasi kuvaa seuraavat seikat:

  • Nimeä kuva järjevästi / kuvaten, mitä kuvassa on
  • Anna kuvalle vaihtoehtoinen teksti
  • Kuvakoko: Kokosivun kuva: leveys 1920px, kolmannes sivua: 1080px, puolisivua: 960px
  • Pidä tiedostokoko mahdollisimman pienenä: max 500kb. Suuret kuvat hidastavat latausnopeutta ja kasvattavat sivuston kokoa

Ohjeistan asiakkaani aina sivuston omatoimiseen editointiin. Mikäli sinulla herää kysyttävää tekemistäni kotisivuista tai olet kiinnostunut uudistamaan nykyiset kotisivusi ja tarvitset apujani sen suhteen, ota yhteys.

 

Edellinen artikkeli
Uudelleenohjaukset verkkosivustolle
Seuraava artikkeli
Kuvien vaihtaminen WPBakery page builderissä