Sivujen editointi WPBakery page builderillä

Sivut ja portfoliosivut on rakennettu sivustolle hyödyntaen WP Bakery Page Builder -liitäntää. Sivujen osiot koostuvat eri moduleista. Moduleissa voi olla esim. tekstiä, kuvia, taustakuvia, otsikoita, painikkeita, kuvagallerioita, kuvaslidereita jne.

HUOM. jokainen modulissa tehty muutos pitää tallentaa SAVE CHANGES painikkeesta. Tämän lisäksi sivu pitää PÄIVITTÄÄ (oikealla. kuvassa kohta 4.), jotta kaikki muutokset joita sivulla on tehty tallentuvat.

  1. Modulin sisällön editointi: Modulin sisältöä, esim tekstiä tai otsikoita voi helposti editoida painamalla kynän kuvaa, joka ilmestyy hiiren osoittamaan kohtaan.
  2. Taustakuvien editointi: Taustakuvat on asetettu “Row settings kohtaan, johon pääsee harmaalla alueella olevasta kynän kuvasta. Lisää kuvien editoinnista täällä
  3. Kuvien ja kuvaslidereiden editointi: Kuvien vaihto käy kätevästi painamalla kynän kuvaa kuvamodulin päällä ja valitsemalla korvaavan kuvan mediatiedostosta. Kuvia lisätessä kannattaa huomioida kuvan koko, ettei se kasvaisi yli 500kb. Pienet kuvat latautuvat helposti, suuret hidastavat sivustoa. Kuvat kannattaa nimetä järkevästi jotta ne olisivat mahdollisimman hakukoneystävällisiä. Kuville olisi hyvä lisätä vaihtoehtoinen ”alt” teksti mediatiedostossa.  Lisää kuvien editoinnista täällä
  4. Tallennus: Jokaiseen moduliin tehty muutos pitää tallentaa erikseen. Lisäksi sivu pitää päivittää, jotta muutos näkyy sivustolla.
  5. Versiot: WordPress säilyttää tallenteen jokaisesta versiostasi. Tarvittaessa voit palata sivun aiempaan versioon VERSIOT kohdasta.

Muuta huomioitavaa: Moduleita voi kopioida (kynän kuvan viereinen kuvake, jossa kaksi lehtistä päällekäin) ja poistaa (kynänkuvan viereinen ruksi kuvake), sekä siirtää raahaamalla eri paikkaan. Halutessaan koko sivun templatin voi kopioida WPBakery Page Builder kohdan alla olevasta Template kuvakkeesta uudeksi sivupohjaksi. Katsothan myös sivukohtaiset SEO kentät sivun alaosasta.

Sivujen editointi

Linkkien luonti

Linkkien luonti onnistuu kätevästi kun hiirellä valitsee linkiksi haluamansa tekstin, sitten editorissa painaa klemmarin kuvaa ja liittää haluamansa linkkipolun kenttään. Mikäli haluat liittää linkiksi PDF tiedoston, tulee sinun lisätä tiedosto ensin mediakirjastoon ja kopioida tiedoston linkkipolku.

Tiedosto-linkin kopiointi

Linkkien luonti

Portfolio sivujen editointi

Portfoliosivut eroavat tavallisista sivuista, sillä niille voi luoda kategorioita ja niiden avulla tehdä niistä nostoja muille sivuille. Portfolio
osio voi olla nimettynä Referensseiksi, palveluiksi tai vaikka asiakastarinoiksi.

Portfolio sivuilla voi olla käytössä modulit, kuten sivuilla, jolloin jokainen portfolio sivu voi olla tyylillisesti erilainen. Portfoliosivut voivat olla myös yksinkertaisempia, kuten artikkelit, jolloin jokainen portfolio sivu on ilmeeltään toistensa kaltainen.

Portfolisivuissa on kuitenkin perussivuihin verrattuna lisänä muutama huomioitava kohta:

  1. Kategoriat: Sivu listautuu vasta kun kategoria on ruksittu. Sivu ilmestyy listaukseen sillä sivulla missä kyseinen kategoria on näytillä (esim asiakastarinat tai referenssit).
  2. Artikkelikuva: Sivun oikeassa reunassa voi asentaa artikkelikuvan. Kuva näkyy listauksessa sillä sivulla missä kyseinen kategoria on näytillä. Artikkelikuvalle voi olla myös määritelty paikka sivun suunnitelmassa.
  3. Ote: toisinaan portfoliosivujen feedissä/ listauksessa on otsikon lisäksi tekstiä. Tätä tekstiä voi editoida aivan sivun alaosan kohdassa: Ote/Excerpt.

Huomioitavaa:
Portfoliosivuille on usein asennettu valmis pohja, joka ilmestyy kun lisäät uuden sivun. Pohjaa voi kuitenkin muokata haluamakseen, mikäli sillä on käytössä modulit. Portfoliosivut listautuvat usein julkaisujärjestykseen, joten halutessaan järjestystä voi muokata vaihtamalla julkaisupäivää. Katsothan myös sivukohtaiset SEO kentät sivun alaosasta.

Portfolio

Edellinen artikkeli
Kuinka editoin Footeria verkkosivuillani?
Seuraava artikkeli
Sivujen editointi LIVE tilassa