WordPress sivuston varmuuskopiointi

Wordpressin päivittäminen

Ennen päivitysten suorittamista, WordPress verkkosivut on hyvä varmuuskopioida, jotta ne voi tarvittaessa palauttaa, jos jokin menee pieleen. Yleensä verkkohotelleilla on aina olemassa varmuuskopio sivustosta jopa kuukauden päähän, mutta usein sen palauttaminen maksaa. Pienillä työkaluilla sivuston varmuuskopioinnin voi tehdä myös itse. Sivustosta on hyvä olla varmuuskopio myös siltä varalta, että sivusto joutuu hakkereiden tai virusten kouriin.

 

Varmuuskopiointi verkkohotellin asennusohjelmalla

Helpoin tapa tehdä varmuuskopio koko sivustosta tietokantoineen on verkkohotellin hallintapaneelissa. Tämä kuitenkin edellyttää, että verkkohotellilla on käytössään hallintapaneeli, jossa WordPress on asennettuna asennusohjelman kautta. Tiedustele asiaa verkkohotelliltasi. Itse asennan aina sivustot asennusohjelmalla, mikäli verkkohotellilla on sivuston rakennusaikaan ollut asennusohjelma

Varmuuskopiointi tapahtuu verkkohotellin hallintapaneelissa asennusohjelmassa valitsemalla sivusto ja painamalla varmuuskopioi painiketta. Seuraavaksi varmuuskopiolle annetaan sijainti ja tunniste. Tunnisteeksi voi kirjoittaa esim. ”Varmuuskopio ja kyseinen kuukausi”. Asennusohjelma tekee varmuuskopion kyseiselle välilehdelle, josta sen voi nappia painamalla palauttaa.

Lisää varmuuskopioinnista Hostingpalvelun asennusohjelmalla

All in One Migration Liitäntä WordPressin varmuuskopiointiin tai siirtoon

Mikäli asennusohjelmaa ei ole, voi sivuston varmuuskopioida erilaisilla liitännäisillä. Itselläni käytössä on usein All in one Migration liitäntä. Liitännän avulla sivuston voi siirtää helposti myös esim. palveluntarjoajalta toiselle.

  1. Lataa liitäntä WordPressin hallinnassa kohdassa: Lisäosat: Lisää uusi: etsi: All in one Migration. Aktivoi liitäntä.
    Mikäli sivusto on suurempi, tarvitaan lisänä All in one Migration File Extension liitäntä.
  2. Sivuston vasempaan palkkiin, alaosaan ilmestyy kohta All-in-one-WP-migration. Paina nyt Vienti: tiedosto. Liitäntä pakkaa sivustosta kopion, jonka voit ladata koneellesi.

Sivuston Tuonti/palautus All in one migration työkalun avulla

  1. Valitse: All-in-One WP Migration: Tuonti. Lataa / raahaa sivustopaketti kenttäänsä
  2. Paina Proceed. Tämä varmistaa, että tietokannan/ sivuston voi korvata
  3. Lataus kestää jonkin aikaa, jonka jälkeen tulee viesti siirron onnistumisesta. Tämän jälkeen osoiterakenne tulee kahdesti tallentaa.
    Viestin kohta yksi ehdottaa: Save permanent link structure twice. Linkkiä painamalla pääset kirjautumaan sivustollesi. ja näkymä avautuu kohdasta asetukset: osoiterakenne. Paina kohtaa tallenna kahdesti. Sitten sivuston siirto/palautus on hoidettu.

Autan mielelläni toteuttamieni verkkosivustojen varmuuskopioinnissa sekä päivityksissä. Ota yhteys, katsotaan miten voin olla avuksi.

Edellinen artikkeli
WordPressin päivittäminen
Seuraava artikkeli
Pikaopas kieliversioiden tekemiseen WordPressillä