Miksi valita WordPress?

Miksi valita Wordpress

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jota kehitetään jatkuvasti. Monipuolista WordPressiä (WP) on helppo käyttää, muokata mieleisekseen, sekä päivittää uudempiin versioihin. Internet on pullollaan WordPressiin soveltuvia lisäosia ja käyttöohjeistuksia videoineen. Ainoat kustannukset WordPress sivustoa hankittaessa ovat samat, kuin muissakin julkaisujärjestelmissä: Sivustoa varten on oltava domain/osoite (www.minunsivut.fi) ja verkkohotelli, jossa tietokannat sijaitsevat.

WordPressin ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ylivoimaisen julkaisujärjestelmän muihin verrattuna:

1. WordPress on ilmainen

WordPress on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, jossa ei ole käyttöönotto tai käyttömaksuja (eli se on täysin kuukausimaksuton/ilmainen!). Kuka vain voi ladata Worpressin ja asentaa sen sivutilaansa. WordPress on helppo asentaa ja  monissa verkkohotelleissa asennusta helpottaa asennuspainike, jolloin käyttöönotto yksinkertaistuu entisestään. Useat verkkohotellit tarjoavat myös WordPressille optimoituja, hiukan nopeampia paketteja, joissa WordPress on jo valmiiksi asennettu! Itse suosin verkkohotellina Hostingpalvelua, jossa on selkeä hallintapaneeli, jonka kautta kaikki sivustoon liittyvät asiat hoituvat helposti. Hostingpalvelulla on myös ilmainen ja asiantunteva tuki, josta saa apua kun sellaista tarvitsee.

Asennuksen jälkeen Worpress on heti käyttövalmis. WordPressin saa asennettua monella kielellä, myös suomeksi!

2. Helppokäyttöisyys

WordPressiä on helppo käyttää sen yksinkertaisen ja selkeän käyttöliittymän vuoksi. Aiempaa kokemusta käytöstä ei tarvita. WYSIWYG-muokkaimella tekstin lisäys ja editointi onnistuu aloittelijaltakin. Mikäli sivustolla esiintyy ongelmia tai tarvitset opastusta käyttöön, internet on pullollaan erilaisia ohjeistuksia ja videotutoriaaleja jokaiseen vastoinkäymiseen.

Rakentamissani sivustoissa käytössä on aina myös WPBakery Page Builder, jonka avulla sivujen muokkaus helpottuu entisestään. Sivun kaikki osiot on rakennettu moduleihin, jolloin niiden siirtely ja uudelleenjärjestely helpottuu. Page Builderin avulla myös gallerioiden, painikkeiden, lomakkeiden jne. lisäys onnistuu myös asiakkaalta.

3. Räätälöitävyys

WordPress sivuston muokkausmahdollisuudet ovat rajattomat. Sivustosta saadaan monellakin tapaa juuri sen näköinen kuin halutaan. Sivusto voidaan rakentaa alusta alkaen itse (yleensä koodarin toimesta) tai pohjata valmisteemaan. Teemoja on tarjolla niin maksullisina kuin ilmaisina.

Teemaa valittaessa on hyvä ottaa huomioon seuraavia seikkoja:

  • Onko teemaa päivitetty säännöllisesti (onko viimeisin päivitys alle 1/2 vuotta vanha)
  • Onko teemalla paljon käyttäjiä ( mikäli teema on hyvä, näkyy se suosiossa)
  • Onko teema yhteensopiva WordPress versiosi kanssa
  • Mitä toiminnallisuuksia teeman mukana tulee

Itse käytän sivuston pohjana maksullista valmisteemaa, joka on taipunut jokaiseen ratkaisuun, jota olen asiakkailleni halunnut tarjota. Sivustoista saadaan täysin yrityksellesi räätälöity kokonaisuus loistavine toimintoineen hyvällä päivitettävyydellä. 

5. Laajennettavuus

Yksi WordPress sivuston parhaita puolia on sen laajennettavuus lisäosien /plugareiden avulla (eng. Plugins). Lisäosia on tarjolla jos jonkinmoisia, niin ilmaisia kuin maksullisia. Lataus ja käyttöönotto toteutuu helposti WordPressin hallintapaneelissa. Lisäosien avulla voidaan toteuttaa esim. verkkokauppa, lomakkeita, uudelleenohjauksia, kuvakarusellejä tai parantaa hakukoneoptimointia. Tutustu käyttämiini lisäosiin.


Yhteenveto

WordPress on oiva valinta verkkosivujen alustaksi. Sen helppokäyttöisyys ja monimuotoisuus antavat rajattomat mahdollisuudet. Autan mielelläni yritystäsi uusien WordPress kotisivujen toteutuksessa. Ota yhteys, laitetaan projekti käyntiin!

Edellinen artikkeli
Tekstin kirjoitus verkkosivuille
Seuraava artikkeli
Recaptchan asennus Contact Form 7 lomakkeeseen